Potji Lemah

Teh Poci dan Mendoan Tegalan


Wong Tegal senenge moci
Karo mendoan lan tahu aci
Dadi menungsa aja seneng mencaci
Tukang ngeromyah kaya mangan kuaci


Urip seneng urup susah
Akeh sawah bandane turah
Karo tangga ra tau seserah
Seduluran akeh sing bubrah


Ketan susu nang kemayoran
Pinggir gili pada jejeran
Gemiyen brayan saiki tukaran
Rebutan warisan geger bayaran



Tj. Priok, 17 Juli 2020

Zaeni Imanuddin